Ashtanga Klasser

Ashtanga yoga är en dynamisk yogaform med ursprung från Krishnamacharaya och Pattabhi Jois. Pattabhi Jois idé var att man börjar med att utöva asanas – rörelser – för att komma vidare till de andra stegen i yogans åtta steg. Han menar att vi behöver en stark och frisk kropp innan vi har möjlighet att att gå vidare till de övningar som handlar om att gå inåt.

Lärare: Daniela Schutt
Kontakt: info@dinbalans.nu 070- 29 77 246

Ashtanga Ledd klass

Ashtanga yoga nybörjarklass. Ashtanga är en mer fysisk yoga form där du får arbeta igenom hela kroppen tillsammans med andningen. Här leder läraren dig genom Ashtangans serie av av övningar. Solhälsningar, stående, och början av de sittande, fram till Navasana. En härlig serie som är beroendeframkallande!

Ashtanga Fortsättning

I den här klassen leder läraren hela serien. Du behöver inte kunna ordningen men du behöver ha tillräcklig kunskap om grunderna då tonvikt inte läggs på att instruera korrekt position utan mer på rytm och andning. Här får man uppleva hur meditativ Ashtangans serie blir med rätt rytm.

För att träna hemma eller studera ordningen på serien kan du ladda ner den här

Att tänka på

  • Ät eller drick inga störra mängder två-tre timmar före yogan och vänta en halvtimme med mat och dryck efter yogan.
  • All träning sker på eget ansvar. Sätt dina egna gränser! Yoga är en process som tar tid. Låt den få göra det.
  • Om du är skadad eller går på behandling bör du meddela läraren. Säg till före klassen om det är det är något du inte vill säga inför alla.
  • Under menstruation rekommenderas vila första dagarna från Ashtangaträningen, om du känner att du inte påverkas mycket så kan du träna lugnt men undvik de inverterade ställningarna.
  • När du kommer till klassen, behåll salen i tystnad, meditera eller stretcha för att förbereda dig inför passet.

Ta med

  • Ta med dig en liten handduk /sarong. Du kan ha den själv vid träningen och vid vilan men även så att läraren kan använda den när du får justeringar.
  • Du behöver ha en egen matta med dig. För nybörjare finns det mattor att låna första gångerna du kommer.

Intoningsmantra

Om asato ma sad-gamaya
Tamaso ma jyothir-gamaya
Mrithyor-ma amrtan-gamaya
Om Shanti-shanti-shantihi

Lead me from the false path to the truth
Lead me from darkness to the light
Lead me from death to immortality
Cosmic Peace World Peace Personal Peace

Uttonings mantra

Om Yogena Chittasya Padena vacham
Malam sharirasya cha vaidyakena
Yo-pakarotam pravaram muninam
Patanjalim pranja-lira-na-tosmi

I bow with joined hands to the great sage Patanjali, who cured the imperfections of the mind through yoga, of speach through grammar and of body through medicine.

Categories: PassZamlat

Related Posts

Filosofi

Vilja och känsla

Hela tiden återkommer den där balansen, balansen mellan att vilja och känna. När vi rör oss utifrån viljan, tar vi i lite för mycket, vi rör oss utifrån huvudet, en föreställning om hur det ska Read more…

Info

Gratis terminskort till en vän?

Varje termin skänker vi ett terminskort till en behövande. Det kan vara någon som är sjukskriven och verkligen behöver yoga men inte har ekonomin till det. Känner du någon som verkligen skulle må bra av Read more…

Bindväv

Bindväven är ett vätskebaserat system

Jag tänkte fokusera det här inlägget på vad vätskan i bindväven gör och det är inte lite det! Bindväven är beroende av vätska. Ja, det är ju logiskt, vår kropp består till 2/3 vätska. När vi Read more…