Sense-In

Sense-In är baserat på vår stressfysiologi. Vårt stressystem är ett av kroppens äldsta system och det är byggt för en helt annan miljö än den vi har nu. Att förstå systemet, vad det är byggt för, hur det fungerar i olika situationer är grunden för att kunna styra över det.

I det här systemet lär vi oss om hur vårt nervsystem fungerar och med det hur vi kan påverka det i den riktning vi behöver. Vi använder oss sedan av tekniker från olika traditioner som yoga, mindfulness, braingymövningar m.fl.

Du kommer känna att du snart har flertalet nycklar att styra ditt liv med. Du får bättre kontroll över ditt mående både mentalt och fysiskt.

Tre kvällar i Juli går vi igenom grunderna.
17.00-18.45.
Vanligt klippkort/drop-in gäller

Klasser i Sense-In kommer under hösten ligga på Tisdagar kl 10.30-12.00 och passar utmärkt för dig som är sjukskriven, utbränd eller bara vill ha bättre balans i livet, sinnet och kroppen.

Sense-In har tre viktiga grundpelare:

  • Sense- In breath 
  • Sense-In body 
  • Sense-In mind

Varje del börjar med teori bakom de tekniker vi använder. Sedan applicerar vi tekniker för att påverka systemet. För att nå effekt i kroppen måste gamla mönster bytas till nya vanor. Vi övar på mattan, men många elever tar med sig några enkla nycklar att använda i vardagen. Det vi gör mest av under dygnet, har också störst effekt på oss. Därefter reflekterar vi, ibland blir man förvånad av effekterna eller kommer på egna små övningar eller justerar en övning så att den passar just dig. Det viktigaste av allt är att testa, utvärdera, testa igen. Hitta din egen väg, dina egna nya vanor.


0 thoughts on “Intro till Sense-In Yoga”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Info

Fascia Facts 14 Dec

Fascia Facts på Mowe 14 dec ”Bindväv är bara förpackningsmaterial”…. japp det trodde man länge. Men nu vet vi att det har mängder med uppgifter i kroppen och klassas som ett ”nytt” organ. Bindväven kan Read more…

Info

Rabatter till dig som behöver det

Rabatter till dig som behöver det Vi vill att du som verkligen behöver det fortfarande ska kunna yoga till ett lägre pris. Med en rabatt som hjälper dig att kunna yoga och ta hand om dig Read more…

Info

Viryayoga på DinBalans

Du har väl inte missat att vi från och med denna terminen har klasser i Viryayoga!!! Viryayoga är en dynamisk yogaform som med sin fokus på biomekanik gör det möjligt att utöva yoga med minimerad skaderisk och samtidigt systematiskt stärka och mjuka upp kroppen. Ordet virya kommer från språket sanskrit och betyder "energi" eller "kraft". Ett passande beskrivning av hur man känner sig efter en viryayogaklass!