a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

    No posts were found.

Focus

Yoga

Att hålla fokus är inte alltid det lättaste och visste du att vi tränar upp vår förmåga att kunna hålla fokus? Vi kan träna hjärnan att hela tiden behöva växla fokus, hitta nytt, förändring och stimulans. Eller så kan vi träna hjärnan till stillhet och på så vis förbättra vårt fokus.

Kroppen behöver rörelse och hjärnan behöver stillhet

Det gamla talesättet är ännu mer aktuellt i vår snabba värld, där sinnet lockas att skifta fokus allt snabbare. För att hålla sinnet balanserat och inte överväldigas av all info krävs att vi medvetat skapar tid till stillhet och reflektion. Vad är din paus? När tar du dig tid att sitta och finna stillhet mellan aktiviteter? Och då menar jag inte sätta sig och läsa en bok, utan stillhet, så där som man gjorde när man var barn, man kunde sitta stilla och helt plötsligt bli uppslukad av mönstret i tapeten och se det repeteras om och om igen.  I yogan tränar vi dharana, fokus genom ex.vis drishti som i ashtangayogan eller tratakum meditation.

Kan du lova dig själv att hitta stunder en gång om dagen? Kanske som avslut på dagen eller som en skön paus mitt på dagen?

DanielaSchutt

Daniela Schütt har jobbat med yoga sedan 2003 och brinner för att väva samma den gamla kunskapen från yogan med modern forskning om kroppens stress-system och hur vi genom kroppen, andning och övningar kan skapa balans i nervsystemet och på så vi reglera vårat stessystem, fysiska reaktioner och känslor.