a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

    No posts were found.

Fokus

Att hålla fokus är inte alltid det lättaste och visste du att vi tränar upp vår förmåga att kunna hålla fokus? Vi kan träna hjärnan att hela tiden behöva växla fokus, hitta nytt, förändring och stimulans. Eller så kan vi träna hjärnan till stillhet och på så vis förbättra vårt fokus.

Kroppen behöver rörelse och hjärnan behöver stillhet

Det gamla talesättet är ännu mer aktuellt i vår snabba värld, där sinnet lockas att skifta fokus allt snabbare. För att hålla sinnet balanserat och inte överväldigas av all info krävs att vi medvetat skapar tid till stillhet och reflektion. Vad är din paus? När tar du dig tid att sitta och finna stillhet mellan aktiviteter? Och då menar jag inte sätta sig och läsa en bok, utan stillhet, så där som man gjorde när man var barn, man kunde sitta stilla och helt plötsligt bli uppslukad av mönstret i tapeten och se det repeteras om och om igen.  I yogan tränar vi dharana, fokus genom ex.vis drishti som i ashtangayogan eller tratakum meditation.

Kan du lova dig själv att hitta stunder en gång om dagen? Kanske som avslut på dagen eller som en skön paus mitt på dagen?

DS

Jag heter Daniela Schütt och driver yogastudion DinBalans i Eskilstuna. Jag började min egen yogaresa år 2000.  Jag har under en tioårsperiod studerat för ett flertal lärare i Indien med olika inriktning. Bl.a Balu Rajendran Thevar, Venkatesh, BNS Iyengar. Alexander Borovik, Sri V. Sheshadri, Ajay Kumar och Bitu. Jag har Utbildningar i Ashtangayoga, Kundaliniyoga, Yinyoga, TRE-Trauma releasing excercises, Body Art, Poweryoga och pranayama. Jag har därutöver gått workshops med bl.a Manju Jois, Maria Box och Petri Räisänen. Stress och Fascia och hur de påverkar oss är mitt specialistområde. Utifrån det har min egna yogaform Sense-In ® växt fram. Yogan bär på fantastiska tekniker som vi tillsammans med modern forskning kan använda för att balansera kroppen och nervsystemet. Vi kan träna upp ett starkare nervsystem som gör att vi klarar både fysisk och känslomässig påfrestning bättre. Samtidigt kan vi läka ut gammal stress och trauman ur kroppen. Jag vill paketera yogan i en form som alla kan förstå, inte i yogiska termer utan ifrån egen erfarenhet.