a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

    No posts were found.

 
Dinbalans yogastudio > Rätt matta?

Rätt matta?

Props

Hitta sin egen favorit bland alla yogamattor kan ta lite tid och man behöver egentligen prova sig fram. Men med lite tips kan man hitta rätt snabbare. Jag minns mattor som tappar små bitar så golvet var prickigt av lila små ludd, eller ännu hemskare, mattor som töjer sig och blir längre när man står i en krigare eller hunden. En bra matta lyfter din yogaupplevelse helt klart. I studion använder vi AKO studio mats. Fantastiskt prisvärda för den kvalitén de håller. De har en otrolig hållbarhet och den första omgången mattor använde vi i studion under mer än 10 år utan att mattorna hunnit slitas det minsta. Nu bytte vi bara för det var dags för nya färger. Alla nya mattor är dock halkiga, det beror på att de har en hinna kvar från produktionen som du antingen måste nöta bort, eller hjälpa till att skura bort. Manduka rekommenderar att man hjälper till genom att skura mattan med salt innan man använder den.

En bra matta ska:

  • Inte noppa sig
  • Inte töja sig
  • Ha bra grepp.

 

Beroende på dina behov, svettas du mycket på händerna så kan du behöva en matta med bättre grepp, men för bra grepp kan ge skav på tårna av alla chaturanga-rullningar. Ett bra alternativ är att använda en manduka eQua towel ovanpå din matta om du svettas mycket, de har sweat-activated grip, d.v.s där det blir blött får du grepp och glider inte. dessutom sparar du på din undra yogamatta och toweln är lätt att slänga in i tvättmaskinen.

DanielaSchutt

Daniela Schütt har jobbat med yoga sedan 2003 och brinner för att väva samma den gamla kunskapen från yogan med modern forskning om kroppens stress-system och hur vi genom kroppen, andning och övningar kan skapa balans i nervsystemet och på så vi reglera vårat stessystem, fysiska reaktioner och känslor.