a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

    No posts were found.

 
Dinbalans yogastudio > Rätt matta?

Rätt matta?

Hitta sin egen favorit bland alla yogamattor kan ta lite tid och man behöver egentligen prova sig fram. Men med lite tips kan man hitta rätt snabbare. Jag minns mattor som tappar små bitar så golvet var prickigt av lila små ludd, eller ännu hemskare, mattor som töjer sig och blir längre när man står i en krigare eller hunden. En bra matta lyfter din yogaupplevelse helt klart. I studion använder vi AKO studio mats. Fantastiskt prisvärda för den kvalitén de håller. De har en otrolig hållbarhet och den första omgången mattor använde vi i studion under mer än 10 år utan att mattorna hunnit slitas det minsta. Nu bytte vi bara för det var dags för nya färger. Alla nya mattor är dock halkiga, det beror på att de har en hinna kvar från produktionen som du antingen måste nöta bort, eller hjälpa till att skura bort. Manduka rekommenderar att man hjälper till genom att skura mattan med salt innan man använder den.

En bra matta ska:

  • Inte noppa sig
  • Inte töja sig
  • Ha bra grepp.

 

Beroende på dina behov, svettas du mycket på händerna så kan du behöva en matta med bättre grepp, men för bra grepp kan ge skav på tårna av alla chaturanga-rullningar. Ett bra alternativ är att använda en manduka eQua towel ovanpå din matta om du svettas mycket, de har sweat-activated grip, d.v.s där det blir blött får du grepp och glider inte. dessutom sparar du på din undra yogamatta och toweln är lätt att slänga in i tvättmaskinen.

DS

Jag heter Daniela Schütt och driver yogastudion DinBalans i Eskilstuna. Jag började min egen yogaresa år 2000.  Jag har under en tioårsperiod studerat för ett flertal lärare i Indien med olika inriktning. Bl.a Balu Rajendran Thevar, Venkatesh, BNS Iyengar. Alexander Borovik, Sri V. Sheshadri, Ajay Kumar och Bitu. Jag har Utbildningar i Ashtangayoga, Kundaliniyoga, Yinyoga, TRE-Trauma releasing excercises, Body Art, Poweryoga och pranayama. Jag har därutöver gått workshops med bl.a Manju Jois, Maria Box och Petri Räisänen. Stress och Fascia och hur de påverkar oss är mitt specialistområde. Utifrån det har min egna yogaform Sense-In ® växt fram. Yogan bär på fantastiska tekniker som vi tillsammans med modern forskning kan använda för att balansera kroppen och nervsystemet. Vi kan träna upp ett starkare nervsystem som gör att vi klarar både fysisk och känslomässig påfrestning bättre. Samtidigt kan vi läka ut gammal stress och trauman ur kroppen. Jag vill paketera yogan i en form som alla kan förstå, inte i yogiska termer utan ifrån egen erfarenhet.