a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

    No posts were found.

 
Dinbalans yogastudio > Yoga Sutra

Yoga Sutra

Studions hund

Patanjali Skrev Yoga Sutrorna för flera tusen år sedan, den första sutran lyder:

Sutra 1:1

This is the beginning of instruction in yoga.

 

 

Instruktion i Yoga. Vad ÄR yoga?

Den frågan får man inte sällan när man ansöker till en yogalärarutbildning. Svaret kan vara lika varierande som det finns yogautövare, vad är yoga för MIG?

Ordet yoga kommer från ordet “YOKE”- “Att föra samman”. Vad är det vi för samman? Jag själv började yoga av först nyfikenhet, men när jag märkte vad yoga gjorde för att läka min kropp blev jag förundrad över effekten som flera års sjukgymnastik inte kom i närheten av. Var det olika typer av träning som helt enkelt hade olika effekt på kroppen? Delvis, ja. Men yogan synkroniserar flera delar än att bara röra kroppen. Vid en enda given rörelse fokuserar vi inte bara på den kroppsdel som ska förflytta sig, utan detta synkroniseras med både andning, drishti (blick fokus) samt en närvaro i känslosinnena. Till en början har man fullt sjå med att bara flytta rätt fot och hamna rätt på mattan men så småningom expanderar vårt medvetande och vi lyckas vidga vår medvetandesfär. Vi börjar känna, var vi befinner oss, trycket mot fötterna samtidigt som vi lyfter händerna, varje in, varje utandning. Vi “syr” samman kropp, andning, sinne och känslor till ett, i varje rörelse, varje förflyttning, varje andetag och detta upprepar vi om och om igen. Samma rörelser MEN för varje gång upplever vi mer och mer. Vi erfar en större del av oss själva. En meditation i rörelse som ”för samman” trådarna och gör att vårt inre landskap växer.

Detta är Yoga för Mig. Vad är Yoga för dig?

DS

Jag heter Daniela Schütt och driver yogastudion DinBalans i Eskilstuna. Jag började min egen yogaresa år 2000.  Jag har under en tioårsperiod studerat för ett flertal lärare i Indien med olika inriktning. Bl.a Balu Rajendran Thevar, Venkatesh, BNS Iyengar. Alexander Borovik, Sri V. Sheshadri, Ajay Kumar och Bitu. Jag har Utbildningar i Ashtangayoga, Kundaliniyoga, Yinyoga, TRE-Trauma releasing excercises, Body Art, Poweryoga och pranayama. Jag har därutöver gått workshops med bl.a Manju Jois, Maria Box och Petri Räisänen. Stress och Fascia och hur de påverkar oss är mitt specialistområde. Utifrån det har min egna yogaform Sense-In ® växt fram. Yogan bär på fantastiska tekniker som vi tillsammans med modern forskning kan använda för att balansera kroppen och nervsystemet. Vi kan träna upp ett starkare nervsystem som gör att vi klarar både fysisk och känslomässig påfrestning bättre. Samtidigt kan vi läka ut gammal stress och trauman ur kroppen. Jag vill paketera yogan i en form som alla kan förstå, inte i yogiska termer utan ifrån egen erfarenhet.