VAD är Yin/pressur? 

I våra Yin/pressurklasser använder vi bollar, block och wabers för att ge tryck mot bindväv och muskler. Passen följer nästan alltid Tom Myers bindvävslinjer och vi kombinerar tryck utmed en linje tillsammans med några yinpositioner på samma linje. Du blir mer medveten om kroppens mående och får på ett systematiskt vis upptäcka mönster av spänningar och verktyg att lösa upp dem.
Jag skulle kunna säga att det är en genväg till avslappnade, längre, mjukare och starkare muskler. Samtidigt ger det en fantastisk väg in till kroppsnärvaro, vi släpper huvudfotingen och landar lättare i kroppen när vi får uppleva trycket i bindväv och muskler.

En studie gjord av Robyn Capobianco som visar att pressur och stretch i kombination har långt större effekt än enbart stretch. I TVÅ avseenden. Både gav pressur/stretchen bättre resultat avseende rörligheten. MEN Det gav den motsatta effekten på muskeln avseende styrkan. Du kan läsa mer om studien här: http://danielaschutt.com/2019/08/24/pressur-okar-bade-flexibilitet-och-muskelstyrka/