Swing-it Solhälsningen!!

Swing_it_(kopia)-ID-2878d959-31ff-41bc-f458-c054e6b2dfe5

Den här varianten på solhälsningen blir du snabbt varm av och har fördelen att du lättare kan göra den där marken kanske är smutsig eller annat gör att du inte vill ligga på golvet. Den belastar heller inte alls på handlederna eller axlar om du har problem där. Du får en skön öppning av höfter, rygg och baksida.   

Första rundan kan du ta det väldigt lugnt, stanna flera andetag i varje position och ge kroppen tid att mjuka upp sig. När du blivit varm synkroniserar du bara en Inandning/utandning för varje rörelse. 

En runda är en sekvens på höger respektive vänster sida.

1. Andas in armar upp. Spänn rumpan, håll knäna raka och förläng ryggen uppåt bakåt. mjukt och fint.

2. Andas ut och fäll fram samtidigt som händerna pendlar förbi och knäpps bakom ryggen. Aktivera låren och vinkla lätt svansen upp mot taket. Se till att vikten inte hamnar bak på hälarna. Sträck ut i armarna och rör händerna ner mot golvet

3. Andas in och kliv bak med höger ben i en lounge, pendla armarna upp över huvudet. Dra svansen framåt pressa bakre hälen bakåt. Känn hur höft och fot jobbar i två olika riktningar och sträcker ut i framsida höft. Se till att främre knäet inte går framför fotleden. Sänk höften gärna om du kan i höjd med låret. Sträck överkroppen uppåt bakåt med lång rygg. 

4. Andas ut och fäll fram överkroppen ned mot golvet. Låt armarna pendla förbi och knäpp händerna bakom ryggen. Sträck ut i axlar och mjuk för armarna framåt.

5. Andas in och kom tillbaka upp till position 3

6. Andas ut kliv fram och repetera position 2

7. Andas in och kom upp till position 1.

Repetera på vänster sida.

Categories: PassZamlat

Related Posts

Filosofi

Vilja och känsla

Hela tiden återkommer den där balansen, balansen mellan att vilja och känna. När vi rör oss utifrån viljan, tar vi i lite för mycket, vi rör oss utifrån huvudet, en föreställning om hur det ska Read more…

Info

Gratis terminskort till en vän?

Varje termin skänker vi ett terminskort till en behövande. Det kan vara någon som är sjukskriven och verkligen behöver yoga men inte har ekonomin till det. Känner du någon som verkligen skulle må bra av Read more…

Bindväv

Bindväven är ett vätskebaserat system

Jag tänkte fokusera det här inlägget på vad vätskan i bindväven gör och det är inte lite det! Bindväven är beroende av vätska. Ja, det är ju logiskt, vår kropp består till 2/3 vätska. När vi Read more…