a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

    No posts were found.

 

Blog

Ögonövningar för avslappning och sömn

Ögonrörelser, är en fortsättning i serien för att sova gott.

diafragma pumpsmåAlla som har provat Yogans traditionella ögonrörelser vet hur djup skön vila man får direkt efter. Ögonen är kopplade till levern enligt den kinesiska medicinen. Levern blir väldigt tungt belastad vid stress. Man brukar säga att levern ska bryta ner och smälta gifter i kroppen, inte bara fysiskt utan även de känslor vi behöver hantera och smälta.

Gör så här:

Sitt bekvämt. Korslagda ben eller på knä. Under hela övningen se till att du inte rör huvudet eller nacken, det är bara ögonen som ska vara i rörelse. I varje riktning se så långt ut i den riktningen du ska som möjligt och fokusera blicken på en punkt i rummet. Var noga med att observera resten av kroppen så att du är mjuk och avspänd i käkar, axlar och andning.

  • Andas in Titta upp, andas ut titta ner.  11 ggr
  • Andas in titta åt vänster, andas ut titta åt höger.  11 ggr
  • Andas in titta diagonalt upp åt vänster, andas ut diagonalt ner åt höger. 11 ggr
  • Andas in titta diagonalt upp åt höger, andas ut diagonalt ner åt vänster. 11 ggr
  • Gör stora cirklar medsols. 5 varv
  • Stora cirklar motsols. 5 varv

Efter en helt avslutad sekvens, lägg dig ner och låt hela kroppen sjunka ner i djup vila. Känn hur du släpper taget och får stillhet i både tankar och kropp.

Tags:

DanielaSchutt

Daniela Schütt har jobbat med yoga sedan 2003 och brinner för att väva samma den gamla kunskapen från yogan med modern forskning om kroppens stress-system och hur vi genom kroppen, andning och övningar kan skapa balans i nervsystemet och på så vi reglera vårat stessystem, fysiska reaktioner och känslor.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Your comment...NameE-mail