Ögonrörelser, är en fortsättning i serien för att sova gott.

diafragma pumpsmåAlla som har provat Yogans traditionella ögonrörelser vet hur djup skön vila man får direkt efter. Ögonen är kopplade till levern enligt den kinesiska medicinen. Levern blir väldigt tungt belastad vid stress. Man brukar säga att levern ska bryta ner och smälta gifter i kroppen, inte bara fysiskt utan även de känslor vi behöver hantera och smälta.

Gör så här:

Sitt bekvämt. Korslagda ben eller på knä. Under hela övningen se till att du inte rör huvudet eller nacken, det är bara ögonen som ska vara i rörelse. I varje riktning se så långt ut i den riktningen du ska som möjligt och fokusera blicken på en punkt i rummet. Var noga med att observera resten av kroppen så att du är mjuk och avspänd i käkar, axlar och andning.

  • Andas in Titta upp, andas ut titta ner.  11 ggr
  • Andas in titta åt vänster, andas ut titta åt höger.  11 ggr
  • Andas in titta diagonalt upp åt vänster, andas ut diagonalt ner åt höger. 11 ggr
  • Andas in titta diagonalt upp åt höger, andas ut diagonalt ner åt vänster. 11 ggr
  • Gör stora cirklar medsols. 5 varv
  • Stora cirklar motsols. 5 varv

Efter en helt avslutad sekvens, lägg dig ner och låt hela kroppen sjunka ner i djup vila. Känn hur du släpper taget och får stillhet i både tankar och kropp.

Categories: PassZamlat

Related Posts

Filosofi

Vilja och känsla

Hela tiden återkommer den där balansen, balansen mellan att vilja och känna. När vi rör oss utifrån viljan, tar vi i lite för mycket, vi rör oss utifrån huvudet, en föreställning om hur det ska Read more…

Info

Gratis terminskort till en vän?

Varje termin skänker vi ett terminskort till en behövande. Det kan vara någon som är sjukskriven och verkligen behöver yoga men inte har ekonomin till det. Känner du någon som verkligen skulle må bra av Read more…

Bindväv

Bindväven är ett vätskebaserat system

Jag tänkte fokusera det här inlägget på vad vätskan i bindväven gör och det är inte lite det! Bindväven är beroende av vätska. Ja, det är ju logiskt, vår kropp består till 2/3 vätska. När vi Read more…