På mina ryggpass använder vi tekniker från både Kundaliniyogan och Yinyogan till en skön blandning som ger lagom cirkulation och rörelse tillsammans med avspänning för musklerna. Ett pass som de flesta klarar av oavsett ålder.

Här får du en variant av ryggpasset som du kan skriva ut om du vill använda det hemma.

Att tänka på: Under passet håll alltid andetaget mjukt och fullt, en mjuk oansträngd djupandning passar bäst.
Vad sinnet gör, gör kroppen, så håll sinnet neutralt och var närvarande i kroppen under hela passet.  För att dina tankar inte ska producera anspänningar i kroppen:
Fokusera blicken i 3:e ögat och sinnet på ett mantra. Ex.vis Andas in Sat, ut Nam eller in So, ut Hum.

Avslut * = Andas in djupt, andas ut fullt och håll andetaget ute samtidigt som du lyfter bäckenbotten i ett rotlås. Låt mantrat pulsera i takt med din puls medan du håller andan mjukt i ca 10-20 sek.ryggpass1 ryggpass2

Related Posts

Filosofi

Vilja och känsla

Hela tiden återkommer den där balansen, balansen mellan att vilja och känna. När vi rör oss utifrån viljan, tar vi i lite för mycket, vi rör oss utifrån huvudet, en föreställning om hur det ska Read more…

Info

Gratis terminskort till en vän?

Varje termin skänker vi ett terminskort till en behövande. Det kan vara någon som är sjukskriven och verkligen behöver yoga men inte har ekonomin till det. Känner du någon som verkligen skulle må bra av Read more…

Bindväv

Bindväven är ett vätskebaserat system

Jag tänkte fokusera det här inlägget på vad vätskan i bindväven gör och det är inte lite det! Bindväven är beroende av vätska. Ja, det är ju logiskt, vår kropp består till 2/3 vätska. När vi Read more…