Jag har själv lidit av migrän i många år. Sedan jag började Yoga har det blivit allt mer sällan. Migrän och huvudvärk kan bero på många olika saker och det finns ingen enkel lösning som fungerar alltid för alla. Men här är en övning definitivt är värd att pröva. Det första som kommer hända är att huvudvärken intensifieras. Blir kraftigare och bultande innan den ger upp kampen och släpper taget så att du får en välförtjänt vila.

Katt och ko:

  • Ställ dig på alla fyra med händerna under axlarna och knäna under höfterna.
  • Andas in och svanka, vänd ansiktet mot taket, blickfokus i tredje ögat
  • Andas ut och skjut rygg, dra in svansen och dra in huvudet.
  • Flexa ryggraden fram och tillbaka så här mellan katt och ko i minst 1 min
  • Stanna sedan upp i svankande läge och börja eldandas. (Kraftfull andning i magen, där magmusklerna skjuter ut luften och inandningen får komma själv)
  • Eldandas här i minst 1 min
  • Andas in, andas ut och håll andan ute med rotlås som avslutning

KoKatt
Observera: Du ska inte eldandas under graviditet eller vid menstruation. Men Katt och ko går utmärkt att göra.

 

Prova gärna!!

Categories: PassZamlat

Related Posts

Filosofi

Vilja och känsla

Hela tiden återkommer den där balansen, balansen mellan att vilja och känna. När vi rör oss utifrån viljan, tar vi i lite för mycket, vi rör oss utifrån huvudet, en föreställning om hur det ska Read more…

Info

Gratis terminskort till en vän?

Varje termin skänker vi ett terminskort till en behövande. Det kan vara någon som är sjukskriven och verkligen behöver yoga men inte har ekonomin till det. Känner du någon som verkligen skulle må bra av Read more…

Bindväv

Bindväven är ett vätskebaserat system

Jag tänkte fokusera det här inlägget på vad vätskan i bindväven gör och det är inte lite det! Bindväven är beroende av vätska. Ja, det är ju logiskt, vår kropp består till 2/3 vätska. När vi Read more…