a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

    No posts were found.

 

Blog

Vilken yogaform ska jag välja?

För att få bästa möjliga ut av din yoga kan du ta med dig lite att tänka på. Om det är första gången du går på en yogaklass är det inte lätt att veta vad man kan förvänta sig. Det är svårt att veta skillnaden på olika yogaformer och även om man har lite koll på dem så kan det skilja sig mycket ändå från lärare till lärare. Ta med dig din nyfikenhet och framförallt vetskapen att du inte behöver göra allt som kommer under klassen. Om det är något du är tveksam till kan du alltid be läraren om hjälp och få tips hur du kan göra övningar som är för komplicerade på ett lättare sätt, eller få helt andra övningar att göra istället. Det viktigaste för mig som lärare är att du känner att du utvecklas utan att det för den skull blir för utmanande.

  • Yinyoga och resorativyoga är de mjukaste yogaformerna, de passar dig som vill få mer rörlighet när du har stela områden i kroppen. Vi går in i en yogaposition och stöttar upp med bolster för att kunna vila och stanna i positionen under längre tid. Fokus är på avslappning, kroppsskanning och mjukhet.
  • Sense-In ® är en yogaform utvecklad av Daniela Schütt där du får grundläggande kunskap om nervsystemet och hur du kan träna det. Kursen är upplagd så att du varje vecka får en liten kunskapsnyckel. Med den i bakfickan får vi förståelse hur olika övningar direkt påverkar oss och hur vi kan växla över till återhämtningssystemet både i nuet men även hur vi kan stärka det och få ett starkare system på lång sikt. Övningarna är enkla och alla kan klara av dem.
  • Pressuryogan är en ännu snabbare väg till mjuka muskler, inga komplicerade övningar utan vi blandar yinyogan med pressur som gör att musklerna snabbare mjukas upp och får både blodgenomströmning samt återfuktad bindväv
  • Ryggyoga är ett skönt stärkande pass för rygg och axlar utan att det för den skull är komplicerat. Alla nivåer klarar av det här passet och du får en skön genomgång av musklerna där vi stärker upp baksidan som balans mot vardagens stillasittande och kontorsarbete. Inspirerat från både medicinsk yoga och yinyoga. Du får en starkare rygg och bättre hållning.
  • Hathapass med fokus på höfter och styrka. Här får du lära känna dina höfter, var du hittar din kraft och styrka runt höften. Du får bygga upp stabiliteten runt höfter, bål och axlar. Ett roligt och inspirerande pass som bygger styrka och förbättrar din teknik.Alla övningar ges i olika svårighetsnivåer, så att var och en kan genpmföra passet på sin egen nivå. Det här passet är ett utmärkt förberedande steg för dig som inte känner dig helt redo för ashtangayogan.
  • Ashtangayoga är bland de mest fysiska yogaformerna. här repeterar vi alltid samma serie övningar i ett flöde som tar ca 1,5 h. Så småningom lär du dig känna igen flödet vilket gör att du kan rikta ditt fokus inåt istället för på instruktionerna. Andning och rytm gör det till en meditation i rörelse. Du bygger styrka och smidighet samtidigt.

Framförallt. Var nyfiken och utforskande. Jag älskar ordet Bodynaut. Precis som en astronaut utforskar rymden kan vi utforska våra kroppar. Leder. Muskler. Utrymme. Begränsningar. Känslor. Utmaningar. Rädslor. Mod.

Yoga för mig är att möta allt det vi finner där.
Kram till er alla.