Mjuka upp dig i Bananaasana. 

Lika härligt som namnet är det att vila i denna ställning. Ett underbart sätt att sträcka ut sidan av kroppen och mjuka upp ryggen. 

Kom in i ställningen:
Ligg på rygg, ta armarna över huvudet och knäpp händerna eller håll om dina armbågar. Flytta nu både armar och ben till höger, så att du blir böjd som en banan. Höfterna ligger kvar, se till att båda sidorna av höften ligger kvar stadigt i golvet.
Om du vill kan du låsa det yttre (vänstra) benet genom att lägga det inre (högra) ovanpå. 

Stanna här 3-5 min. Flytta dig djupare in allteftersom kroppen öppnar sig. Repetera på andra sidan.

Tänk på: 
om du har problem i nedre ryggen, var varsam och experimentera dig fram om det fungerar för dig.
Om du får stickningar i armarna, låt dem vila på en kudde/filt eller ta ned dem. 

Öppnar:
Gallmeredianen
Med armar upp även hjärt/lungmeredianen

Related Posts

Filosofi

Vilja och känsla

Hela tiden återkommer den där balansen, balansen mellan att vilja och känna. När vi rör oss utifrån viljan, tar vi i lite för mycket, vi rör oss utifrån huvudet, en föreställning om hur det ska Read more…

Info

Gratis terminskort till en vän?

Varje termin skänker vi ett terminskort till en behövande. Det kan vara någon som är sjukskriven och verkligen behöver yoga men inte har ekonomin till det. Känner du någon som verkligen skulle må bra av Read more…

Bindväv

Bindväven är ett vätskebaserat system

Jag tänkte fokusera det här inlägget på vad vätskan i bindväven gör och det är inte lite det! Bindväven är beroende av vätska. Ja, det är ju logiskt, vår kropp består till 2/3 vätska. När vi Read more…