Sitter du still mycket på jobbet? Känner du av stelhet i nacke och axlar?

I Yogan talar man alltid om hur viktigt det är att ha rörelse och cirkulation i alla delar av kroppen. Det här är en enkel övning som bara tar tre minuter. Den boostar musklerna och pumpar in blod och får igång cirkulationen. På så vis hjälper du axlarna att komma ner och inte hålla fast i en krampaktig anspänning.

Gör så här:nacklyftnacklyft1

 

  • Sitt bekvämt, vila händerna i knäet.
  • Börja att i rask takt lyfta axlarna upp mot öronen påinandning och tappa dem ner på utandning.
  • Du kommer känna tröttheten i axlarna och att det känns som att de inte orkar mer, men
    fortsätt i 2-3 min för att riktigt pumpa igång blodflödet. Avsluta med att lyfta axlarna upp och hålla dem kvar vid öronen. Håll och räkna till 20, låt sedan axlarna glida ner och sitt en stund i stillhet och känn hur blodet strömmar in och musklerna slappnar av.
  • Repetera om du behöver under dagen

 

Categories: PassZamlat

Related Posts

Filosofi

Vilja och känsla

Hela tiden återkommer den där balansen, balansen mellan att vilja och känna. När vi rör oss utifrån viljan, tar vi i lite för mycket, vi rör oss utifrån huvudet, en föreställning om hur det ska Read more…

Info

Gratis terminskort till en vän?

Varje termin skänker vi ett terminskort till en behövande. Det kan vara någon som är sjukskriven och verkligen behöver yoga men inte har ekonomin till det. Känner du någon som verkligen skulle må bra av Read more…

Bindväv

Bindväven är ett vätskebaserat system

Jag tänkte fokusera det här inlägget på vad vätskan i bindväven gör och det är inte lite det! Bindväven är beroende av vätska. Ja, det är ju logiskt, vår kropp består till 2/3 vätska. När vi Read more…