Kundaliniyogan har en mängd verktyg som hjälper oss få olika effekter i kroppen. Något som ofta efterfrågas är god sömn!! Många har problem med att sova pga stress. Det här är ett pass som vi har använt på Antistressklassen på fredagar och som hjälper dig att somna gott om kvällen.

Pass för bättre sömn. Håll ögonen slutna med fokus i 3:e ögat. Avsluta varje övning med rotlås, dock ej vid menstruation.

 

Andas nadi shodana1.  Tryck höger tumme för höger näsborre. Andas långa djupa andetag in och ut genom vänster näsborre. 1-3 min.

 

 

 

pachimottan copysmå2.  Sträck ut benen framför dig. Sträck dig fram och ta tag om tårna eller så nära du når. Sjunk fram med överkroppen och häng tungt ner mot lår och knän. Långa djupa andetag in och genom näsan. Tänk SAT på in- och NAM på utandning. 1-3 min.

 

 

bordet3.  Dra upp knäna och sätt fotsulorna i golvet. Sätt händerna i golvet invid kroppen. Pressa upp höfterna och baken så att din kropp bildar en bro med armar och ben som brofästen. Slut ögonen och låt huvudet hänga. Långa djupa andetag genom näsan. Utan att sluta andas gör du nu rotlåset och håller det under fortsatt långsam andning. 1-3 min. Släpp rotlåset och fortsätt med långa djupa andetag i ställningen i ytterligare 1-3 min. Vila på rygg.

 


4.
  På rygg: Lyft armarna upp mot taket. Knyt nävarna och böj underarmarna in mot varandra så att de hänger parallella med golvet. Knyt nu nävarna hårt, andas in och håll andan. Dra nävarna sakta ner mot bröstet. Spänn hela kroppen och släpp fram all ilska du kan uppmana. Dra!! När du inte kan hålla andan mer, tryck nävarna mot bröstbenet och andas ut. Repetera hela övningen ytterligare en gång. Vila på rygg. (ingen bild)

Mudra5. Lätt meditationsställning med händerna i knät. Höger hand i vänster. Tryck tumspets-arna mot varandra, pekandes framåt. Ögonen 1/10 öppna. Fokusera på nästippen. Andas in genom näsan och fyll lungorna i fyra sniffar. Håll andan en stund. Andas ut genom näsan i två fnysningar. När du andas in tänk mantrat SA TA NA MA i takt med sniffarna. Under det att du håller andan tänk samma mantra ytterligare fyra gånger. När du andas ut tänk WAHE GURU i takt med de två fnysningarna. Fortsätt på detta sätt i upp till 11 minuter.

Sa Ta Na Ma = födelse, liv, död, återfödelse.

Wahe Guru = extas bortom all beskrivning

Categories: PassZamlat

Related Posts

Workshops

Aromaterapi för hälsa och välbefinnande

Aromaterapi för hälsa och välbefinnande Lör-Sön 25-26 Maj 2019 Med Kasia Stryczniewicz The incredible world of essential oils and their naturalfragrances and healing properties have been part of my life for manyyears and i want Read more…

Workshops

Fascia Facts

Fascia facts teori och praktik. 13:e Juni Den nya och uppdaterade versionen av den populära workshopen. Här får du mycket matnyttigt om bindväven, vi går igenom vad bindväven är, vad den har för funktioner, vad Read more…

Workshops

FAI-workshop

FAI-workshop 12:e Juni 2019 16.00-19.00 Boka här Pris: 600:- Boka före första Maj = 500:- Den här workshopen vänder sig till dig som har smärta i höfterna eller FAI, CAM/PINCER problematik. Allt fler upplever smärta Read more…