Stress och dålig matsmältning går hand i hand. Det beror på att när stressystemet går igång fördelas blodet ut i lemmarna för att vi ska kunna fly eller slåss. Blodet dras bort från bålen och matsmältningen får då inte det blod det behöver för att kunna tillgodogöra sig maten på rätt sätt.

Det allra viktigaste för matsmältningen är att ha en bra balans mellan sympatiska och parasympatiska nervsystemet.

Därför är lugn och ro innan och efter måltid det första du kan göra för magen. Om du ändå känner att magen inte kommer igång och behöver kickstartas så kan du prova denna övning:

Hugga ved:

hugga ved-2 Hugga vedsmå

Sitt på knä. Använd en kudde mellan fötter och rumpa eller bygg upp en höjd mellan fötterna  med block att sitta på.

Knäpp händerna och håll armarna raka genom hela övningen.

Andas in och dra armarna upp. Andas ut och hugg armarna tillbaka ner. Tänk dig att du hugger ved.

Arbeta i en kraftig rytm 1-3 min.

Categories: PassZamlat

Related Posts

Workshops

Aromaterapi för hälsa och välbefinnande

Aromaterapi för hälsa och välbefinnande Lör-Sön 25-26 Maj 2019 Med Kasia Stryczniewicz The incredible world of essential oils and their naturalfragrances and healing properties have been part of my life for manyyears and i want Read more…

Workshops

Fascia Facts

Fascia facts teori och praktik. 13:e Juni Den nya och uppdaterade versionen av den populära workshopen. Här får du mycket matnyttigt om bindväven, vi går igenom vad bindväven är, vad den har för funktioner, vad Read more…

Workshops

FAI-workshop

FAI-workshop 12:e Juni 2019 16.00-19.00 Boka här Pris: 600:- Boka före första Maj = 500:- Den här workshopen vänder sig till dig som har smärta i höfterna eller FAI, CAM/PINCER problematik. Allt fler upplever smärta Read more…