Stress och dålig matsmältning går hand i hand. Det beror på att när stressystemet går igång fördelas blodet ut i lemmarna för att vi ska kunna fly eller slåss. Blodet dras bort från bålen och matsmältningen får då inte det blod det behöver för att kunna tillgodogöra sig maten på rätt sätt.

Det allra viktigaste för matsmältningen är att ha en bra balans mellan sympatiska och parasympatiska nervsystemet.

Därför är lugn och ro innan och efter måltid det första du kan göra för magen. Om du ändå känner att magen inte kommer igång och behöver kickstartas så kan du prova denna övning:

Hugga ved:

hugga ved-2 Hugga vedsmå

Sitt på knä. Använd en kudde mellan fötter och rumpa eller bygg upp en höjd mellan fötterna  med block att sitta på.

Knäpp händerna och håll armarna raka genom hela övningen.

Andas in och dra armarna upp. Andas ut och hugg armarna tillbaka ner. Tänk dig att du hugger ved.

Arbeta i en kraftig rytm 1-3 min.

Categories: PassZamlat

Related Posts

Filosofi

Vilja och känsla

Hela tiden återkommer den där balansen, balansen mellan att vilja och känna. När vi rör oss utifrån viljan, tar vi i lite för mycket, vi rör oss utifrån huvudet, en föreställning om hur det ska Read more…

Info

Gratis terminskort till en vän?

Varje termin skänker vi ett terminskort till en behövande. Det kan vara någon som är sjukskriven och verkligen behöver yoga men inte har ekonomin till det. Känner du någon som verkligen skulle må bra av Read more…

Bindväv

Bindväven är ett vätskebaserat system

Jag tänkte fokusera det här inlägget på vad vätskan i bindväven gör och det är inte lite det! Bindväven är beroende av vätska. Ja, det är ju logiskt, vår kropp består till 2/3 vätska. När vi Read more…