Stress och dålig matsmältning går hand i hand. Det beror på att när stressystemet går igång fördelas blodet ut i lemmarna för att vi ska kunna fly eller slåss. Blodet dras bort från bålen och matsmältningen får då inte det blod det behöver för att kunna tillgodogöra sig maten på rätt sätt.

Det allra viktigaste för matsmältningen är att ha en bra balans mellan sympatiska och parasympatiska nervsystemet.

Därför är lugn och ro innan och efter måltid det första du kan göra för magen. Om du ändå känner att magen inte kommer igång och behöver kickstartas så kan du prova denna övning:

Hugga ved:

hugga ved-2 Hugga vedsmå

Sitt på knä. Använd en kudde mellan fötter och rumpa eller bygg upp en höjd mellan fötterna  med block att sitta på.

Knäpp händerna och håll armarna raka genom hela övningen.

Andas in och dra armarna upp. Andas ut och hugg armarna tillbaka ner. Tänk dig att du hugger ved.

Arbeta i en kraftig rytm 1-3 min.

Categories: PassZamlat

Related Posts

Info

Gongkoncert med Mateusz Krawiec

Gongkoncert och ljudworkshop med Mateusz Krawiec 27 Sept En succé i repris!!Gongbad är en upplevelse utöver det vanliga.En djupavslappning till de läkande vibrationerna av gongen ger en stressreducerande effekt. Vibrationerna hjälper oss att aktivera vårt Read more…

Info

Förhållningsregler i studion

Det är verkligen inte lätt för många företag, både yogastudios, hotell och restauranger, evenemangsarrangörer, flygbolag m.fl har det tufft och vi hoppas komma igenom detta och ändå landa på fötterna.Vi vill ju givetvis att alla ska Read more…

Workshops

Gongbad – Koncert Mateusz Krawiec

Gongbad och föreläsning med Mateusz Krawiec 2 feb Gongbad är en upplevelse utöver det vanliga.En djupavslappning till de läkande vibrationerna av gongen ger en stressreducerande effekt. Vibrationerna hjälper oss att aktivera vårt parasympatiska nervsystem och djupt Read more…